Slovensko vegansko društvo vabi zaposlene v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, da vzpodbudite svoje sodelavce s področja šolske prehrane k prijavi na brezplačno izobraževanje »Zeleni jedilnik za šolske kuharje«.

Izobraževanje bo potekalo v obliki kuharske delavnice v drugi polovici aprila 2025. Namenjeno je kuharjem, načrtovalcem šolske prehrane in ostalim zaposlenim v šolski prehrani v vrtcih, osnovnih šolah, srednjih šolah, zavodih in domovih.

Delavnice napovedujejo izid njihovega novega priročnika Zeleni jedilnik za šolske kuharje, ki bo šolam na voljo brezplačno in bo vseboval:

  • Praktične kuharske nasvete za pripravo okusnih in priljubljenih jedi brez živalskih sestavin
  • Celomesečni predlog jedilnika za šolske kuhinje z recepti
  • Rešitve za pripravo klasičnih in tradicionalnih jedi v rastlinski različici
  • Nutricionistične smernice in zdravstvene prednosti vključevanja rastlinskih obrokov v šolsko prehrano
  • Strokovne informacije in nasvete za učinkovito okoljevarstvo

Možni termini:

  • Torek, 15. 4. 2025, ob 10:00–15:00
  • Petek, 18. 4. 2025, ob 10:00–15:00
  • Sreda, 23. 4. 2025, ob 10:00–15:00
  • Petek, 25. 4. 2025, ob 10:00–15:00

Kuharske delavnice bodo potekale v Kuharskem labu Centra Rog (Trubarjeva 72, 1000 Ljubljana).

Več informacij in prijavnico najdete na vegan.si.