Slovensko vegansko društvo vabi zaposlene v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, da vzpodbudite svoje sodelavce s področja šolske prehrane k prijavi na brezplačno izobraževanje »Zeleni jedilnik za šolske kuharje«.
Izobraževanje bo potekalo v obliki kuharske delavnice v drugi polovici aprila 2025. Namenjeno je kuharjem, načrtovalcem šolske prehrane in ostalim zaposlenim v šolski prehrani v vrtcih, osnovnih šolah, srednjih šolah, zavodih in domovih.
Delavnice napovedujejo izid njihovega novega priročnika Zeleni jedilnik za šolske kuharje, ki bo šolam na voljo brezplačno in bo vseboval:
- Praktične kuharske nasvete za pripravo okusnih in priljubljenih jedi brez živalskih sestavin
- Celomesečni predlog jedilnika za šolske kuhinje z recepti
- Rešitve za pripravo klasičnih in tradicionalnih jedi v rastlinski različici
- Nutricionistične smernice in zdravstvene prednosti vključevanja rastlinskih obrokov v šolsko prehrano
- Strokovne informacije in nasvete za učinkovito okoljevarstvo
Možni termini:
- Torek, 15. 4. 2025, ob 10:00–15:00
- Petek, 18. 4. 2025, ob 10:00–15:00
- Sreda, 23. 4. 2025, ob 10:00–15:00
- Petek, 25. 4. 2025, ob 10:00–15:00
Kuharske delavnice bodo potekale v Kuharskem labu Centra Rog (Trubarjeva 72, 1000 Ljubljana).
Več informacij in prijavnico najdete na vegan.si.